С флашмоб и викторини Добрич чества Деня на Европа

С флашмоб и викторини Добрич чества Деня на Европа | StandartNews.com

Добрич. С флашмоб, в който се включиха оркестри и мажоретни състави от Добрич градът чества Деня на Европа. Гражданите бяха привлечени от изпълнението на Духовия оркестър и този на СОУ "Св. Кл. Охридски", които първо изпълниха химна на Европа.

След това малките мажоретки от детските градини и по-големите от СОУ "П.Р. Славейков" представиха свои танци. През цялото време докато течаха изпълненията и на другите участници ученици от клуб "Еурека" на финансово-стопанската гимназия "В. Левски" в града провеждаха викторина на тема "Европа" с жителите на града, като всеки отговорил на въпроса, който си е изтеглил, получаваше награда от учениците. Децата в специална шатра събираха и предложения от добричлии за това накъде трябва да върви обединена Европа занапред. Да наблюдават изпълненията на площад "Демокрация" се спряха и двама украински студенти от колежа в града - Владислав и Максим, които пред журналисти споделиха, че те лично честват 9 май като Ден на победата. Владислав каза, че неговите дядо и прадядо са участвали във войната. Двамата с приятеля му заявиха, че това, което става в родината им е политическа война, а на на народа им. "Народите на Русия, Украйна и Беларус са неделими. Аз искам Украйна да е част от Европейския съюз, защото тогава ще пътуваме без визи, но ние като страна не можем да не бъдем до Русия, защото тогава няма да имаме газ" - каза Владислав с усмивка, който събираше погледите на минувачите с големия си калпак, на който има и червена петолъчка.

Денят на Европа почетоха и възпитаниците на ФСГ "В. Левски", които проведоха за трети година фестивал на клубовете - 9 на брой в гимназията. Бяха представени европейска кухня, уоърк шоп за български танци, викторини на различни теми. От 13 часа учеците представиха мюзикъла "Брилянтин" на английски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай