РЗС не ще съветници на бивш кмет в управлението на Сандански

РЗС не ще съветници на бивш кмет в управлението на Сандански | StandartNews.com

РЗС обяви, че се готви подмяна на вота в общинския съвет в Сандански. Позицията на партията е, че местните парламентаристи от листата на досегашния кмет Андон Тотев, не бива да са част от новото управление на общината. „Задкулисието и „тотевизмът" като стил на управление и политическо поведение продължава да действа, въпреки че гражданите на Сандански се произнесоха с вота си за радикална промяна. Схемаджиите, които подмениха цели протоколи, бюлетини и изборни резултати, сега са на път да подменят и мнозинството в Общински съвет – Сандански. Убедени сме, че гражданите на Сандански са категорично против участието на съветниците от листите на Тотев да са част от бъдещото управление на общината.

Независимо дали то ще продължи 2-3 месеца или повече до касирането на грубо фалшифицираните избори на първи тур", са казва в позицията на РЗС. Лидерът й Яне Янев и останалите петима съветници от партията са против задкулисните схеми, които досега подържаха Тотев, да се опитат да обсебят и новия кмет от ГЕРБ Кирил Котев, за да заметат следите от кражбите в общината и общинските фирми. „Ние заявяваме ясно и категорично, че подставените лица на Тотев в ОС – Сандански не бива да са част от новото дясноцентристко мнозинство в общинския съвет. За огромна част от гражданите на община Сандански е абсурдно и недопустимо тези, които до вчера деляха баницата с Тотев, сега да седнат на общинската софра с Котев", твърдят от РЗС, която е първа политическа сила по резултат в местния парламент.

Предложението на хората на Янев е да се създаде ясно дясноцентристко мнозинство от РЗС, ГЕРБ, ВМРО, РБ и НФСБ. Петте политически сили разполагат с 20 общински съветници, което е безпрецедентно голямо мнозинство и на практика е 2/3 + 1 от 29-членния състав на местния парламент. Това може да осигури стабилно управление с ясно и публично разпределение на отговорностите и позициите между 5-те политически сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай