Руслан Мъйнов пее руски песни в Каварна и пали светлините на елхата

Руслан Мъйнов пее руски песни в Каварна и пали светлините на елхата | StandartNews.com

Добрич. Светлините на коледното дърво в Каварна ще грейнат на 10 декември. Тогава гост на морската рок столица ще бъде и Руслан Мъйнов, който заедно с Шуменски симфоничен оркестър с диригент Левон Манукян, ще зарадват каварненци и гостите на града с концерта „Любими руски песни".

На Никулден врати официално в Добрич пък ще отвори Коледно-новогодишния базар, в който добричлии ще могат да избират подаръци за близки и приятели или пък вкусотии за празничните трапези, предложени от майстори ресторантьори, хлебари и сладкари. Сред любопитните щандове, които ще внасят допълнително настроение за празниците е работилница за коледни подаръци. Там на принципа „направи, остави и си вземи" ще могат да измайсторят дар за някого и да си вземат нещо, направено от друг. Зевзеците на града и хората с чувство за хумор пък ще се надпреварват в специалната виц кабина, като най-забавните вицове ще бъдат излъчвани чрез регионалните медии. Чрез таблото, което е на символичния вход на коледно-новогодишния базар всеки може да остави своето празнично послание към другите.

Общината пък организира богата културна програма в дните до Коледа и Нова година. На 15 декември в Добрич ще свирят близнаците Хасан и Ибрахим заедно с Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев. Талатливите пианисти са добре познати на добричката публика, тъй като тази година са лауреати на международния младежки музикален фестивал „Надежди, таланти, майстори", който се провежда ежегодно. В програмата на оркестъра с двамата гост-пианисти са произведения на Хендел, Моцарт, Щраус, Бизе, Дефайа, Андерсон и Гершуин. За първи път виенският коледен дух ще бъде пренесен в Добрич благодарение на концерт на Виенски класически оркестър с диригент Даниел Каваца. Добрич е последната спирка на музикантите, които гастролират в страната ни преди изявите в родината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай