Русенци шашнаха Москва с GSM приложение за мебели

Русенци шашнаха Москва с GSM приложение за мебели | StandartNews.com

Русе. Абитуриенти от Русе спечелиха голямата специална награда от международен конкурс в Москва с мобилно приложение за телефони и таблети с операционна система Андроид.

В екипа от Математическата гимназия "Баба Тонка" бяха Атанас Атанасов и Васил Воденичаров от ХII "г" клас с научен ръководител Сюзан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии. От 1 до 5 май в руската столица те участваха в заключителния етап на Осмия международен конкурс "Математика и проектиране", в който се включиха 283 ученици от Беларус, България, Казахстан и Русия, а също учители и студенти от тези държави.

Приложението дава възможност на всеки потребител с тази система да визуализира как биха се разположили избрани от него мебели в конкретна стая от дома или офиса още преди самата покупка. Разполагайки със снимка на мебелите, потребителят насочва мобилното устройство към пространството, където иска да ги постави, и приложението му позволява да види как реално би изглеждала обстановката след една подобна инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай