Русе с 8,5 км Пижо и Пенда за Гинес

Бизнесмен раздава 50 000 мартенички за оздравял син

Русе с 8,5 км Пижо и Пенда за Гинес | StandartNews.com

Русе ще се опита да подобри световния рекорд на "Гинес" за най-дълга мартеница. Атракцията ще бъде днес в двора на училище "Любен Каравелов". Бяло-червената плетеница е изработена от седмокласничките Мирослава Ивайлова, Анастасия Великова и Славена Данева. Трите момичета плетат мартеницата вече цяла година, като изработването й продължава до последно. Очаква се окончателният й вариант да достигне дължина 8,5 км. В момента рекордът за най-дълга мартеница е на ученици от СОУ "Христо Ботев"-Нова Загора. Тя е с дължина 5030,30 метра.

 

Пловдивчанин пък ще раздаде 50 000 мартенички за празника Баба Марта. Руслан Йорданов е собственик на фирма, която произвежда българския традиционен символ за здраве и от 12 година на всеки 1 март подарява мартенички.
Търговците, които са наети от фирмата, ги връзват на ръчичките на деца до 6 годинки. Причината за тази акция е, че преди 13 години синът на Йорданов се разболял тежко. Бащата го преживял много и си обещал, че ако детето оздравее, всяка година ще раздава поне по 10 000 мартенички безплатно на децата в града. Тази година е решил да умножи цифрата по пет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай