Румънец обърна тир край река Струма

Румънец обърна тир край река Струма | StandartNews.com

По чудо се отърва румънски тираджия без тежки травми, след като се обърна с тира си край коритото на река Струма. Камионът пътувал по обходния маршрут от Петрич за Гърция. Инцидентът е станал към 10,50 часа в четвъртък в района между село Тополница и моста над реката. Товарен автомобил „МАН", който се управлявал от 22-годишен румънски гражданин, излязъл вдясно от шосето и се катурнал в крайпътния скат до речното корито.

Само няколко метра по-надолу минава реката. Установено е, че водачът е шофирал тира с несъобразена с пътните условия скорост на хлъзгавия и мокър път.

Румънецът не е пострадал, но са нанесени сериозни материални щети на камиона. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Грък и нашенец спипани пияни зад волана

Гръцки гражданин и санданчанин бяха задържани до 24 часа в ареста заради шофиране в нетрезво състояние.

Гъркът е заловен да кара почерпен посред бял ден в района на Кресненското дефиле. Полицейски служтели на Второ РУП – спреи за проверка на главен път Е-79 лек автомобил „Мерцедес". Зад волана седял 65-годишният К.З. от Република Гърция. С техническо средство е установено, че същият шофира с наличие на 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан със заповед в арест. Срещу него е образувано бързо производство.

Мъж от Сандански също бе санкциониран за каране след употреба на алкохол. И срещу него е образувано бързо производство. 42-годишният С.С. е спипан към 20:30 часа в сряда на улица "Свобода" в курортния град. Той шофирал лек автомобил „Фолксваген Поло" с наличие на 1,39 промила алкохол в издишания въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай