РТВЦ – Благоевград чества 40-г. юбилей

РТВЦ – Благоевград чества 40-г. юбилей | StandartNews.com

С концерт в залата на театъра Радио-телевизионният център в Благоевград отбеляза 40 години от основаването си. Специално за събитието пристигна един от най-популярните български джаз и поп вокалисти Васил Петров, известен като българския Франк Синатра. Той, солистката Христина Палева и Биг Бенд - Благоевград буквално вдигнаха публиката на крака с музикалните си изпълнения, сред които е и песента "New York, New York ".

С нея Васил Петров поздрави жителите на града и сравни областния център с прочутия американски град. „Предстои да чуете песен за един град, който много прилича по форма и съдържание на този, в който се намираме в момента", каза певецът, с което предизвика бурни аплодисменти. Концерта изгледаха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, областният управител Бисер Михайлови кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Проявата уважиха генерелният директор на БНТ Вяра Анкова и част от ръководството на телевизията. Всички гости бяха приветствани от директора на РТВЦ – Благоевград Валери Яков, който представи част от историята и дейността на медията и пожела още много успешни години.

Ансамбъл „Пирин" поздрави празнуващите и гостите със свои изпълнения и предизвика силни аплодисменти. „40 години в историята не са много, но за тези 40 години Вие направихте много. Утвърдихте се като обективна и професионална медия. За всичките тези години доказахте, че сте център, който създава, който твори, който образова, който съхранява нашите ценности и традиции и който има значителен принос за българската култура. За всички тези години хората Ви обикнаха и станахте нашата телевизия. За Общината Вие сте и добрият партньор, безпристрастният коректив и строгият съдник, за което благодаря", каза в словото си кметът Атанас Камбитов. Програмата завърши с църковното песнопение "На многая лета".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай