Ротари клуб с обозначителни табели в Града на липите

Ротари клуб с обозначителни табели в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорският Ротари клуб ще постави на четирите входно-изходни точки в града обозначителни табели с емблемата на Ротари Интернешънъл и българският Дистрикт.

Художественият проект е одобрен от общината и до края на месеца ще ги монтираме, обяви в сряда председателят на клуба д-р Илия Попов. Той припомни, че старозагорските ротарианци са били обявени за клуб №1 в страната за изминалата ротарианска година. Освен значителната вноска за борба с полиoмиелита - $6500, клубът е реализирал редица значими обществени проекти. Сред тях са скулптурната композиция с един от символите на града - птицата феникс, която „кацна" на централния площад в града като дарение на приятелите от Ротали-клуба, помощта за създаването на първата у нас работилница за ортопедични средства, стипендии за даровити ученици и др.

Шестима старозагорци са получили и престижанта награда на организацията „Пол Харис Фелоу" за цялостен принос в реализиране благотворителната мисия на Ротари. Общо 38 били активните членове на местния клуб, а в страната в 87-те клуба членувала 2220 души.

Старозагорските ротарианци имат и още един повод за гордост – от 1 юли поста дистрикт-гуверньор на Българския дистрикт на Ротари Интернешенъл поема заралията д-р Валентин Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай