Ромски квартал се включва в голямото чистене в Бургас

Ромски квартал се включва в голямото чистене в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Парола "ленински съботник" вади хиляди нашенци днес на пролетно почистване.

Домоуправители вече са разлепили по блокове в столицата афиши с такава покана. От общината пък разказаха, че десетки фирми и чиновници ще се включат в голямата уборка на боклуците из града. Частници са организирали работниците си да събират изхвърлени от мърляви туристи торбички, пластмасови бутилки, кенчета по планината Витоша. Чиновниците от просветното ведомство са се организирали да съберат боклуците от района на Драгалевския манастир. Хората на регионалния министър Екатерина Захариева пък ще чистят района на Камбаните. Служителите в Столичния инспекторат пък са се нагърбили да изчистят от боклуци ромския квартал "Христо Ботев". 


Кметството е осигурило над 10 000 чувала и поне още толкова ръкавици. Над 4000 доброволци пък са изявили желания да почистят мръсотиите между блоковете и по парковете в столицата. Кметът Йорданка Фандъкова пък изпраща днес експерти да чистят графитите от фасадата на Софийския университет. След това стените ще бъдат намазани със специална боя, която не позволява лепене на плакати.

Подобна вълшебна краска си търси и общината във Варна. Кметове в цялата страна стягат през тези почивни дни голямо пролетно почистване, което да изрине боклуците от градовете.


Ромският квартал "Надежда" в Сливен също се включва в чистенето тази събота. В него живеят над 15 000 мургави сънародници. Те ще чистят улиците и къщите в квартала.


Близо 100 ученици, студенти, преподаватели от Бургас ще се включат в екоакцията за пролетно почистване на устието на река Ропотамо. Двете най-големи групи доброволци са от професионалната гимназия по дървообработване и университет "Проф. д-р Асен Златаров ". Сред участниците има и ученик от Сан Себастиан - Испания, който е пожелал да се включи в уборката заедно със своите връстници от Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай