Ромска сватба подлуди живущи в "Красна поляна"

Ромска сватба подлуди живущи в "Красна поляна" | StandartNews.com

Ромска сватба във "Факултета", продължила близо 6 часа, подлуди живущи в столичния в картал "Красна поляна". Жена сигнализирала за силната музика на тел. 112 в събота, 20 юни, съобщава Нова тв. Оттам обаче само обещали, че ще изпратят екип.

Полина Ценкова звъняла няколко пъти на спешния телефон и накрая й обяснили, че ромите имат разрешение от общината за силната музика до 22 часа, за да празнуват на сватбата.

„Потърсихме от институциите отговор защо е толкова силна музиката. От телефон 112 първоначално ни казаха, че ще пратят екип, който да провери сигнала. На второто ни обаждане след около час, ни обясниха, че трябва да пристигне екип и комисия, която да определи дали наистина има нарушение. При това ние решихме да се обърнем към III-то РУ и зададохме въпроса: „Защо на българите не може да им се окаже съдействие в такъв момент?", те ни затвориха телефона. Това ме предизвика да се обърна към медиите", разказва Полина.

„Не може да има такова разрешение. Нито аз имам право да им го дам, нито който и да било друг от общината. Има Наредба №1, която забранява такива мероприятия да се провеждат навън. Сватбите би трябвало да се провеждат в зали. Полицията би трябвало да осигури контрол. И аз, и полицията отидохме там. Лошото е, че не можем да приберем уредбата и да разгоним хората с палки.

В крайна сметка към 19:30 ч. празнуващите намалили музиката след дълги преговори. Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна", уточнява, че над 40 полицаи са се отзовали на сигнала и са пристигнали на мястото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай