Роми изхвърлиха горски от конфискуван автомобил

Роми изхвърлиха горски от конфискуван автомобил | StandartNews.com

Пореден случай на саморазправа с горски служители на Югозападното държавно предприятие от системни нарушители е извършен преди дни в района на самоковското с. Ново село. При проверка след подаден сигнал за незаконна сеч и транспортиране на дървесина служители на ДГС - Самоков забелязват автомобил „УАЗ", в който имало лица от ромски произход. При опит да бъде спрян, водачът отказва да се подчини и тръгва да бяга в посока към Самоков.

След подаден сигнал на място незабавно пристигат полицейски служители. При проверката се установява, че в автомобила се транспортират 2 кубически метра букови дърва за огрев, без превозен билет и без контролна горска марка.
Автомобилът е задържан, а на шофьора са съставени актове за констатираните нарушения на Закона за горите.

Докато транспортират превозното средство до двора на стопанството, проверяващите са били засечени от два автомобила. Задържаните мъже успяват да избягат, а горските служители са нападнати от събралата се тълпа и изхвърлени от конфискувания автомобил. Инцидентът на територията на ДГС - Самоков е поредният на саморазправа с горски служители от страна на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са ежедневие и отдавна са се превърнали в рецидив. От началото на годината към момента тук за констатирани нарушения са съставени 198 акта. Задържани са 24 куб. метра строителна дървесина, 17 пространствени куб. метра дърва, 5 МПС, 2 каруци и 4 моторни триона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай