Ром без книжка и с 33 акта отива в затвора

Ром без книжка и с 33 акта отива в затвора | StandartNews.com

56-годишен рецидивист от Берковица ще лежи в килия заради шофиране без книжка, предаде "Трибали". Джигитът кара така вече 12 години и има 33 акта и куп присъди, става ясно от делото. В средата на февруари тази година полицаи спрели за проверка в Берковица "Опел", зад волана на който седял Иван Иванов. Катаджиите нямало нужда въобще да искат документи от водача - мъжът от ромския квартал от години карал из района без книжка и трупал планина от санкции.

От 2003 г. досега на Иванов са били съставени 33 акта за шофиране без документи - за превишена скорост, отнемане на предимство и за почти всички други нарушения на закона за движението по пътищата. През 2004 г. джигитът е бил осъден на 700 лева глоба за шофиране без книжка, а през 2006 г. лежал три месеца в затвора за същото престъпление.
И килията обаче не вразумила мераклията и той продължил да фучи с газ по пътищата.

За поредното си залавяне зад волана без документи Иванов бе наказан с три месеца затвор при първоначално строг режим. В свидетелството за съдимост на берковчанина са записани 19 присъди до сега, част от които са за шофьорските му прегрешения. Присъдата може да се обжалва

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай