Родителите на Паоло на протеста срещу убийците на пътя

Родителите на Паоло на протеста срещу убийците на пътя | StandartNews.com

Стара Загора. Градът на Паоло, както стана печално известен Стара Загора, заради безпардонното убийство на 4-годишното дете на пешеходната зона в центъра, се включи в националия протест срещу убийците на пътя. Около 100-ина души се събраха на мълчалив протест пред съдебната палата с красноречиви плакати. На тях бяха изписани основните искания и послания на протестиращите, организирани в социалните мрежи – „Бързо правосъдие за убийците напътя!", „Шофирай внимателно, пази детето си!", „Съдии, никой не застрахова!. Следващите пострадали може да сте вие или вашите деца".

„Включихме се в протеста, защото убиецът на нашето дете все още е на свобода и както стана ясно шофира необезпкояван", заяви майката на Паоло Красимира Иванова, която заедно със съпруга си Иван бе сред протестиращите. Тя съобщи, че делото срещу убиецът на Паоло – старозагоецът Георги Сапунджиев, е насрочено за 5 март в Апелативния съд в Пловдив е.

„Не знам какво да очакавам... Законите са такива, че може да получи и по-малка присъда от първата инстанция", заяви Красимира Иванова. Както е известно, Сапунджиев се призна за виновен и Старозагорският окръжен съд го осъди по съкратената процедура на 3 години и 4 месеца. Иванова припомни, че заради нефигуриращото в закона понятие „пешеходна зона", какъвто е част от централния старозагорски булевард, на който бе прегазен Паоло, всъщност съдят Сапунджиев за убийство на пътя или като на автомагистралата. „Това е абсурдно, абсолютно неадкватно и несравнимо с нашия случай, но такъв е законът", вдигна рамени обезсърчена майката на малкия Паоло, който стана жертва на войната по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай