Рицари опънаха боен стан в Акве Калиде

Рицари опънаха боен стан в Акве Калиде | StandartNews.com

Рицари от миналото ще обсадят руините на древния полис Акве Калиде край Бургас. Войни в лъскави доспехи ще опънат боен стан, както е било преди много векове. Всички участници във възстановката ще бъдат облечени с автентични прабългарски одежди, а край Акве Калиде ще се появят и традиционните юрти. Атрактивният средновековен лагер ще бъде разположен в туристическия комплекс още този уикенд, на 4 и 5 юни. Останките от хилядолетната история на древния град ще бъдат своеобразен декор за пресъздаването на бита на хората, живели по тези земи през Второто българско царство /XII-XIV в./.

Стоманени брони и ризници, бляскави шлемове и звънтящи мечове, многоцветни средновековни одежди ще бъдат само част от възстановката.

Посетителите ще имат уникалната възможност да се потопят в живота през Средновековието. Всеки гост ще може да подържи в ръката си меч, щит или бойна брадва, да се докосне до реплики на изящна средновековна керамика. Векове назад ще ни пренесат и бойните демонстрации и стрелбата с лък.

Автентичната възстановка е организирана от Община Бургас и ще бъде представена от сдружение "Чигот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай