Решетки и 12 бона глоба за купуване на гласове

Решетки и 12 бона глоба за купуване на гласове | StandartNews.com

Враца. Врачанин отнесе 10 месеца решетки и 12 бона глоба за купуване на гласове. Решението е на Окръжния съд, който увеличи с четири месеца наказанието, наложено от районния.

Веселин Методиев, по прякор Турчето, бе първият арестуван за търговия с вота по време на кампанията за парламентарните избори. Белезниците щракнаха на ръцете му след много сигнали, че обикаля града и съседните села като предлага пари срещу уговорката да се гласува за определена партия. Обвинението му по чл. 167, ал. 2 от НК пък бе заковано с показанията на седем свидетели. Отделно от това в него са намерени купища лични карти и списъци с 800 ЕГН-та.

По време на съдебните заседания подсъдимият самият призна, че се е пазарил с 13 души да пуснат посочена от него бюлетина срещу 30 лева.
На Разпети петък миналата година Методиев бе оставен за постоянно в ареста. От тогава не е излизал от кауша, където ще остане още два месеца, за да излежи присъдата си. Търговецът на гласове е бил безработен и вече няколко пъти е осъждан за кражби и измами. Съдът постанови също така, че той няма право да заема държавна или обществена длъжност в срок от две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай