Ремотекс имал поръчки за 20 млн. лв

Нестихващи протести белязаха последните няколко месеца в Ремотекс

Ремотекс имал поръчки за 20 млн. лв | StandartNews.com

Стара Загора. Закъсалото ремонтно предприятие Ремотекс - Раднево има поръчки за 2014 г. за 20 млн. лв. само от Мини „Марица Изток". Това твърди Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ. Според работниците обаче собствениците, които го източват с години, нямали пари за материали. Според синдикалиста предприятието като структуроопределящо и необходимо за мините, е по-добре да бъде в държавни ръце, за да се управлявало по-прозрачно и да се стабилизира. Както е известно, почти през цялата 2013-та година работниците и служителите не получаваха заплати. Пред Коледа по-голямата част от докараните по пълна мизерия работници получиха по 325 лв социални помощи.

На срещата си с работниците в края на миналата година министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев потвърди, че вече се водели преговори за закупуването на Ремотекс от Българския енергиен холдинг. Оставало двете страни да се споразумеят за цената, която на този етап била нереално висока. Очаква се преговорите да продължат в началото на следващата седмица.

Междувременно от старозагорското дружество „Металик", което също извършва ремонти и произвежда резервни масти за комплекса „Марица-изток," обявиха, че при одържавяването на Ремотекс ще сезират Европейската комисия. Според металиците тази на практика национализация противоречала на европейското законодателство и щяла да промени конкурентната среда в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай