Ремонтират сградата на читалище „Родопски фар” в Кърджали

Ремонтират сградата на читалище „Родопски фар” в Кърджали | StandartNews.com

Продължава ремонтът на сградата, в която се помещава народно читалище „Родопски фар 1938" в кв."Гледка". Стартът на ремонтните дейности беше даден през август.

Това е читалището, чиято сграда беше в най-лошо състояние на територията на общината. Имаше опасност от срутване на подовете в репетиционните зали , което излагаше на риск живота и здравето на читалищните дейци. В края на юли читалището беше затворено с Акт от Дирекция „Инспекция по труда" заради лоши условия на труд.

Проблемът за необходимостта от неотложен ремонт беше поставен пред ръководството на общината на среща със самодейците на 29 юли т. г. Въпреки ограничения финансов ресурс в местната хазна, общинското ръководство задели 70 хил.лв. за неотложните дейности, касаещи конструктивното укрепване на сградата, ремонт на покрива, дренажната система и обратните води, вътрешни ремонти – подмяна на настилки,боядисване. Самодейците от „Родопски фар 1938" са носители на десетки престижни награди. След ремонта в сградата ще се обособи и кът, в който ще се подредят спечелените от тях награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай