Рекорден брой издадени карти за 4 дни в София

Рекорден брой издадени карти за 4 дни в София | StandartNews.com

Рекорден брой на издадени карти за градския транспорт в София от началото на месеца до 4 юни- 5586. Това съобщиха от Столична община на своя официален сайт и уточниха, че има 50% повече карти, отколкото за целия месец май през миналата година.

Общо 8432 са новите абонаментни карти, издадени в периода 30 май – 2 юни 2016 г., по данни от „Център за градска мобилност" ЕАД.  За двата дни след влизането в сила на новата цена на единичния билет, са издадени 4417 карти.

Над 1000 са издадените нови годишни карти, чиято цена беше намалена с 30% до 365 лв. С тях пътуването излиза на цена 1 лв. на ден, независимо от броя на използваните превозни средства и броя прекачвания. От новата карта „Метро Плюс", която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 372 броя, допълват от общината.

Центърът за градска мобилност удължи работното време на някои от пунктовете за издаване и зареждане на карти заради засиления интерес. В тази връзка те работят на пълен капациетет и през уикенда.

Много от пунктовете, намиращи се на централни места в столицата работеха до 21 часа в петък. В събота 55 места за издаване на карти удължиха работното си време.

Днес, неделя, са отворени 45 пункта на ЦГМ. От 6.15 до 21.00 ч. работи пункта на сп. "Централна гара", а от 7.15 до 20.00 ч. пунктовете на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК".

От 7.15 до 18.45 ч. работят пунктовете на пл. "Бански", метростанция "Обеля", метростанция "Сливница", на автостанция "Гео Милев", на бул. "Ломско шосе", на бул. "Христо Ботев" - сп. "Централна гара", на бул. П. Евтимий" преди бул. "Витоша", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" - спирката на трамвай 6, на жк "Овча купел" при бл. 523, на бул. "Гоце Делчев"-жк "Красно село", на сп "бл. 43" на бул. "Ал. Малинов", на пл. "Славейков", на сп. "Театър "София", на сп. "Ул. Пиротска" на бул. "Хр. Ботев", на сп. "Стадион В. Левски" на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на сп. "Модна къща Агресия", на сп. "Лъвов мост" на бул. "Сливница", на метростанция "Младост 1", на сп. "Централни хали", на пазара в жк "Борово", на сп. "СУ Кл. Охридски", на сп. "УБМАЛ "Св. Анна" на бул. "Цариградско шосе", на сп. "Съдебна палата", на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" при МОЛ "София", на сп. "Ул. Макгахан" в жк "Хаджи Димитър", на сп. "УМБАЛСМ Пирогов" на бул. "Ген. Е. Тотлебен", на пл. "Света Неделя", на сп. "Бъкстон" на бул. "Цар Борис Трети", на сп. "Спортна палата" на бул. "В. Левски", на сп. "Орлов мост" посока Младост, на сп. "бл. 206" жк "Дружба 2", на сп. "Румънско посолство" на бул. "М. Еминеску", на бул. "Янко Сакъзов" 34, на сп. "Ул. Колкотница" на бул. "Хр. Ботев", на пазара в жк "Иван Вазов" и на сп. "бул. "Вл. Вазов", допълват от Столична община.

Стандарт Нюз припомня, че билетът за градския транспорт в София вече е 1, 60 лв. от началото на юни. В тази връзка зачестиха и нападенията над контрольори.  Гражданите, които имат стари билети с цената 1, 00 лв. , могат да ги сменят до 30 септември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай