Река Струма скъса дига край с. Старчево

Река Струма скъса дига край с. Старчево | StandartNews.com

Пълноводната река Струма скъса дигата край петричкото село Старчево. Десетки декари ниви са под вода, алармира кметът на населеното място Георги Кузманов. Той уточни, че преди две години водите „пробили" дигата на едно място, а тези дни е компрометирано защитното съоръжение на няколко метра по-надолу.

„Отдавна съм сигнализирал и община Петрич, и областната управа, но никой не предприема действия за решаването на проблема. Сега имам уверението на областния управител Бисер Михайлов, че дигата ще се възстанови. Защото вече са съсипани земеделските земи на няколко частни стопани. Те обмислят да заведат съдебни искове, защото търпят загуби заради безхаберието на отговорните институции", каза още кметският управник. Работници и техника на „Напоителни системи" спешно ще започнат укрепването на защитното съоръжение.

Няма опасност за населението, успокои областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Ако не се реши този проблем, то водата на река Струма ще продължи да „яде" брега и да наводнява още ниви на земеделците от селото ни, категоричен е кметът на Старчево Георги Кузманов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай