Реформатори издигат кмет, той не знае

Реформатори издигат кмет, той не знае | StandartNews.com

Спор за листата съветници е в основа на скандала, твърдят десни

Предизборен скандал избухна сред хасковските реформатори. Блокът регистрира в общинската избирателна комисия Юмер Мерт за кандидат-кмет на с. Козлец. Самият Мерт обаче обяви, че нито знае за това, нито е подписал задължителната декларация за съгласие.

Историята лъсна, след като Юмер Мерт, който и в момента е кмет на селото, поискал от ОИК да види документите на Реформаторския блок с мотива, че не е подписвал съгласие да бъде техен кандидат. От Общинската избирателна комисия обясниха, че му отказват, защото по закон достъп до регистрационните книжа има само упълномощено лице от дадената партия или коалиция.

Въпреки, че уж кандидатът за кмет твърди, че подписите под декларациите са фалшиви, от ОИК са категорични, че проверката за истинността им не е тяхна работа, а на компетентните органи.

В късния следобед се оказа, че Юмер Мерт е дал принципно съгласие да бъде издигнат за кандидат-кмет на Козлец. Той бил областен координатор на партията на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок, и било съвсем логично да е кандидатура на Блока. Въпреки тези факти той продължава да твърди, че не е подписвал нищо за изборите.
От СДС пък уточниха, че с кмета на Козлец има разнобой за подреждането на листата за общински съветници, като той имал претенции второ и трето място, което вероятно е и причината за реакцията му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай