Реализират 2 проекта за 5 млн. лв. в община Струмяни

Реализират 2 проекта за 5 млн. лв. в община Струмяни | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на община Струмяни Емил Илиев подписа договорите за строително-монтажните работи по проектите „Спорт, младост, бъдеще" и „Играй с мен в зеления свят на мечтите".

Целта на първия е да се подобри качеството на живот и условията за масов спорт в населените места в общината. Това ще стане с рехабилитация на съществуващи и създаване на нови спортни съоръжения, с възстановяване на спортни площадки в двете най-големи населени места Струмяни и Микрево. Ще се подобрят базите за спортуване. Ще се осигури активна спортна дейност сред младото поколение. Не на последно място – да спре тенденцията на напускане на млади хора и да се повиши естественият прираст.

„Играй с мен в зеления свят на мечтите" ще подобри средата и качеството на живот в общината. Ще се подобри обликът на населените места. Ще се възстановят общодостъпни зелени площи и детски площадки в трите най-големи населени места - Струмяни, Микрево и Илинденци.

Ще се извършат строително-монтажни работи, ще се изградят нови и реконструират съществуващи обекти към стадиона в Струмяни, ще се обособи нов спортен център с четири площадки за игра в парк „Байкал" в с.Микрево, ще се вдигнат спомагателни постройки за обслужване на публиката и спортистите. Подписани са три договора на обща стойност над 4 860 000 лева без ДДС.

„За мен като кмет това е една изключителна инвестиция в бъдещето, в младите – да спортуват, да са здрави, да изграждаме условия за усмивки и радост. И това строителство е само началото на последващо строителство в пътната инфраструктура", заяви кметът Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай