Разярен бик уби пастир?

Разярен бик уби пастир? | StandartNews.com

Нелепа трагедия се разигра край Разлог, където побеснял бик нападна и уби пазач на животни. Поне това е първоначалната версия на разследващите. За инцидента е подаден сигнал в полицията и в Спешен център от колега на мъртвия 54-годишен мъж, който е от гоцеделчевското село Буково. Загиналият извел от обора стадото от близо 200 крави, сред които и няколко бика. Селскостопанската постройка е над града в посока прохода Предел. По-късно друг пастир открил безжизненото тяло на пазача в ливада и в 11,50 часа се обадил на телефон 112.

Най-вероятно един от биковете е връхлетял върху нищо неподозиращия мъж и го е съборил на земята. Веднага е извикана линейка, но пазачът бил издъхнал на място от тежките рани. Аутопсия ще установи точната причина за смъртта му. Веднага на мястото на инцидента са пристигнали полицаи за да извършат оглед.

„Все още не може да се каже категорично, че мъжът е убит от бик. След огледа може да има някаква версия", казаха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград.

„Уведомиха ни за случая от Спешен център. Веднага се разпоредих двама наши инспектори да тръгнат за Разлог, за да извършат проверка. Съмнявам се този пастир да е имал трудов договор, но това предстои да се изясни", каза шефът на Областната инспекция по труда Петър Попадийн.

Убитият пастир е 54-г. Димитър Моллов. При огледа на трупа не са открити прободни рани. Най-вероятно животното го е стъпкало и убило с крака. Тялото му е намерено на стотина метра от тоягата и мобилния му телефон. Това означава, че се е опитал да избяга, но не е успял, а после бикът го е влачил по земята. Моллов е работил във фермата на разложанина Георги Чолев.

"Той дълги години работеше в Русия, жена му е рускиня, тя издъхна преди няколко месеца. Много преди това те се разделиха и Димитър се прибра, двамата му синове останаха там. В селото ни живеят майката на Димитър, брат му и сестра му", каза кметът на Буково Шукри Мусли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай