Разследват престъпна група на бивш полицай във Варна

Разследват престъпна група на бивш полицай във Варна | StandartNews.com

Спецпрокуратурата разследва престъпна група, занимаваща сe с изнудване и рекет на проституиращи лица в гр. Варна. В нея е замесен бивш полицейски служител на Охранителна полиция – Варна, за който се смята, че е неин ръководител.

На 08 срещу 09 юли на територията на гр. Варна е проведена полицейска операция от сектор "БОП"-Варна. Задържани са ръководителят на групата – Веселин Жеков – бивш полицейски служител и четири от членовете на групата – Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов. Петият член на групата - Свилен Цонев не е открит и се издирва, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Жеков е привлечен като обвиняем за това, че на територията на морския град е образувал организирана престъпна група, създадена с користна цел. Тя е действала от май до края на септември 2014 г.. Нейната основа цел е била изнудване и рекет на проституиращи лица.

Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов са обвинени в това, че в периода от началото на месец май 2014г. до края на месец септември 2014г. са били членове на тази група.

Първите двама са обвинени и за това, че за конкретния период са набавяли имотни облаги за себе си и изнудвали проституиращите за пари всяка седмица. Те нанасяли побой на изнудваните лица с различни средства, заплашвали ги и дори ги осакатявали.
Престъпленията са извършени по поръчение на разследваната организирана престъпна група.

По случая е започнато досъдебно производство, по което до момента са разпитани 16 свидетели.

Горепосочените лица са задържани до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай