Разград си сътрудничи с истанбулския квартал Авджилар

13 годишното приятелство преподписано от двамата кметове

Разград си сътрудничи с истанбулския квартал Авджилар | StandartNews.com

Разград. 13 годишното успешно сътрудничество между Разград и истанбулския квартал Авджилар ще продължи и за в бъдеще. Това обявиха на тържествена церемония в лудогорския град двамата кметове Денчо Бояджиев и Мустафа Дерменджи, след като преподписаха договора за приятелство, сключен през 2000 година.

Досега успешно развивахме културното сътрудничество между двете общности. Има неизползвани възможности за бизнесконтакти и развитие на делови връзки в областта на икономическия живот, обяви кметът на турската община. Нас ни свързват много неща и успешното партньорство между Разград и Авдилар ще продължи, обеща ръководителят на местната власт в квартала, в който живее и внушителна колония изселници от разградско. Колегата му Денчо Бояджиев изрази готовноста на кметството в Разград да съдейства за разширяване на връзките и взаимния обмен между побратимените общности.

В залата на местната художествена галерия "Проф. Илия Петров" градоначалниците сложиха подписите си под договора за сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай