Работник в кома след взрив в жп вагон за ремонт

Работник в кома след взрив в жп вагон за ремонт  | StandartNews.com

Разград. 33-годишен работник от разградското село Ножарево е в медикаментозна кома след трудова злополука във Вагоноремонтния завод в Самуил.

Опасността за живота на Самет Мустафа е непосредствена – призна шефът на интензивното отделение на разградската болница д-р Георги Кулишев. Постъпил е в тежък хеморагичен шок, с 5% изгаряне на подбедрицата, фрактура на лакета и мишницата, счупено ребро, наранявания по цялото тяло. Поддържа се в изкуствена кома, опасността може да дойде от белия дроб и корема, където вчера получил кръвоизлив и бил отстранен далакът му.

Според официалната полицейска информация вчера около 8,30 ч. при извършване на ремонтни дейности на вагон-цистерна в „Тракция"-Самуил Самет Мустафа е паднал от вагон. Според неофициална информация обаче, потвърдена и от изгарянето на подбедрицата му, във вагона е имало взрив, възпламенен от искра в останала на дъното нафта. При взрива Самет изхвърчал заедно с капака на вагона и паднал далеч от мястото, където е заварявал. Данните за взрива не са потвърдени от Инспекцията по труда в Разград, нейният шеф Катя Филипова обясни, че причината се разследвала и от полицията, затова не можела да коментира.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда поради немарливо изпълнение на правнорегламентирана дейност. За това престъпление законодателят предвижда затвор до 2 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай