Пускат туристическо влакче в Долината на царете

Пускат туристическо влакче в Долината на царете  | StandartNews.com

Стара Загора. Общинските съветници в Казанлък подкрепиха единодушно предложението на кмета на общината Галина Стоянова да бъде закупено туристическо влакче.

То ще вози туристите по първия културно-исторически маршрут в Долината на тракийските царе, очертан преди два месеца по време на националната кампания на в. „Стандарт" Чудесата на България". Средствата за закупуването на атрактивното влакче са от държавния бюджет. Миналата година общината получи целево над 300 хил. лв. от финансовото министерство за изготвяне на общ устройствен план на целия комплекс на тракийската цивилизация. Част от средствата са били използвани и за археологически разкопки и консервация на прочутата Тракийската гробница.

След провеждането на тръжните процедури за избор на изпълнител за общия устройствен план на Долината на царете и реализацията на инвестиционни проекти за социализацията на тракийските могили „Хелвеция", „Грифоните" и „Оструша", са останали 54 хил. лв. Именно с тях ще бъде закупено и туристическото влакче. То ще вози туристите между 10-. Най-представителни обекти на тракийската култура в Казанлък и в Долината на тракийските владетели.


На снимката – една от спирките на влакчето - тракийската могила Оструша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай