Психично болен натроши болничната си стая

Психично болен натроши болничната си стая | StandartNews.com

Бургас. Психично болен бургазлия превъртя и потроши мебелите в болничната си стая. Поредният случай се разигра на шестия етаж в МБАЛ Бургас в около 5.00 ч. сутринта в сряда.

46-годишният пациент е страдал от душевно заболяване и е бил настанен за лечение в психодиспансера. Той обаче пипнал грипен вирус и се наложило да го прехвърлят в специализираното отделение на многопрофилната болница. В един момент психично болният мъж превъртял и започнал да троши обзавеждането в болничната си стая, а след това започнал да мята всичко през прозореца. Той изхвърлил целия наличен инвентар, включително чаршафите, възглавницата и дюшека от леглото си. Дежурните лекари и сестри опитали да го усмирят, но пациентът още повече побеснял. Изплашените медици повикали полицаи, които го озаптили.

Само ден по-рано подобен екшън се разигра и в бургаския комплекс "Зорница". 49-годишният Николай Овчаров изведнъж превъртя и започна да цели минувачите с чинии, тенджери и ножове. След като наличната му посуда свършила, той започнал да мята кутии с блажна боя, метли, лопати и всякакви подобни предмети. Екшънът се разигра във вторник около обяд в блок 2 в комплекс "Зорница". Полуделият бургазлия се барикадира в апартамента си на шестия етаж и часове наред хвърляше тежки предмети по комшиите, които минаваха пред и зад блока. През терасата полетяха дори хладилника, телевизора и един маслен радиатор. Канонадата се размина като по чудо без жертви и ранени.

Полицейски екип успя да влезе в жилището на психично болния мъж и го закопча с белезници. В момента мъжът е настанен в Центъра за психично здраве в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай