Първа награда за учители в Угърчин

"Стандарт" и общината, отличиха хората, които прославят града

Първа награда за учители в Угърчин | StandartNews.com

"Стандарт" и общината, отличиха хората, които прославят градав Не искам да живея на друго място, каза най-големият износител на трюфели за Италия Цветозар Мически Гордея се с вас момчета, похвали пожарникари и полицаи главен комисар Николай Николов

ВИЖ ГАЛЕРИЯТА "МОЯТ ГРАД - УГЪРЧИН"

Първа награда за 30-годишния си труд получиха учители от Угърчин. Това стана днес на церемонията „Моят град”, организирана от „Стандарт” в партньорство с общината.
Това е първа награда за 30-годишен положен труд, каза през сълзи Дафинка Младенова, директор на детска градина «Щастливо детство», която бе отличена за приноса си принос в ранното обхващане и приобщаване на децата в образователната система, чрез създаване на добро сътрудничество с родителите. Трябва да сме горди, че сме допринесли за развитието на образованието в Угърчин. Тази награда е за всички нас, които водим за ръка бъдещето на България, допълни и Иванка Димитрова, директор на детска градина «Светулка». Тя бе отличена за осигуряване на условия за равен достъп до качествено предучилищно образование, както и за висок професионализъм и отговорност в работата.

ВИЖ ОЩЕ: Угърчин - столицата на трюфелите

Всички деца в Угърчин ходят на училище

В Угърчин, благодарение на екипната работа на всички институции, няма нито едно дете, което да не ходи на училище, каза Еленко Начев, директор на РУО-Ловеч, който връчи наградите на двете директорки на забавачки. Той благодари на „Стандарт”, че цени и отличава работата на българския учител.

Пет награди за директори на училища в категория „Образование” раздаде за първи път „Стандарт” в кампанията „Моят град”. Образованието е основен приоритет на общината, подчерта заместник-кметът Мария Динова. Другите три награди бяха за емблематичните ръководители на училища в града. Олга Петрова, директор на Средно училище «Св. Св. Кирил и Методий», бе отличена за осигуряването на съвременна и привлекателна образователна среда за учениците. Веска Василева, която е начело на Основно училище «Св. Паисий Хилендарски», получи награда за успех в развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене, чрез дейности развиващи специфични знания, умения и ключови компетенции. А директорката на Основно училище «Христо Ботев» Невена Крайнинска - за висок професионализъм и отговорно отношение при изпълнение на дейностите по механизма за обхват. Ако има нещо, което ни събира като българи, това е нашият дух, каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който връчи отличията на директорките. Дали сме учители, пожарникари или шофьори, ние можем и заедно се борим за каузи, допълни той.

Угърчин бе стъпка № 14 от кампанията «Моят град» на «Стандарт». Изложба от 10 огромни фото панна представи преобразяването на града. То може да се обобщи в четири теми: държим на спорта, търсим това, което ни прави известни, инвестираме в децата, помним кои сме и се гордеем с това, каза Мария Динова, представяйки обектите от изложбата. Тя съобщи, че новият фитнес салон скоро ще се разшири и ще стане модерен спортен център. Празникът «Светиите», който отбелязва 90 години история, както и фестивалът на трюфела се нещата, които правят Угърчин известен.

Трюфелът - бранд на Угърчин

Превърнахте трюфела в бранд, който вече е разпознаваем в България, каза главният редактор на «Стандарт» Славка Бозукова и пожела на угърчинци бързо да наложат своята емблема и в Европа. Угърчин е пример за цялата България като град, който не само познава, но и помни предците си. Той е проследил родословните дървета на всичките 176 рода, каза още Бозукова.

Не искам да живея на никакво друго място, Угърчин е моят дом, каза младият бизнесмен Цветозар Мичевски – най-големият износител на трюфели за Италия. Именно по негова идея и с негова помощ общината прави Трюфел фест, който тази година ще се състои за четвърти път. Обезателно ме поканете, ще дойда, каза Новаков, който връчи и наградата на Мичевски. Докато пътувах към Угърчин чух много хора да говорят за теб, приятелю, каза още евродепутатът. И допълни: «Сигурен съм, че в началото не са приемали бизнеса ти с трюфелите на сериозно, но ти доказа, че си един достоен човек. България има нужда от повече хора като теб».

Културата издигната в култ

Прекрасното изпълнение на танцов ансамбъл «Фаворит», ръководен от Михаил Денев, доказа, че наградата в категория «Култура» за 125-годишното читалище „Вълчо Русковски - 1894“ е напълно заслужена.
В ансамбъла участват над 45 танцьори от 6 до 67-годишна възраст като имат куп награди. Театралният състав под ръководството на Милена Найденова също е носител на много отличия от фестивали на любителското театрално изкуство. Библиотеката към читалището пък пример за страната, защото цялата му дейност е насочена към младите хора на Угърчин. Наградите на Михаил Денев и Милена Найденова връчи народният представител от ГЕРБ Иван Миховски. Дълбок поклон пред дейността ви, няма нищо по-скъпо от нашето наследство – децата ни, каза депутатът.

Заслужени отличия получиха още Полина Съботинова, председател на читалище „Вълчо Русковски - 1894“, и Борислав Патарински, секретар на читалището. Вие сте институцията, която пази българските традиции, възхищавам се на това, което правите, каза губернаторът на област Ловеч Ваня Събчева. Тя похвали дейността на кмета Станимир Петков и заместничката му Мария Динова с думите: «Само за три години и половина вие променихте този град, пожелавам ви дълги години да работите за това прекрасно място»

Семейство дарява средства на читалището

Прекрасните резултати на читалището не биха били възможни без огромната помощ на неговите основни дарители - семейство Петър и Иванка Шойкови. Жестовете, които те правят, са безценни. Затова и бяха наградени. Отличието на Иванка Шойкова връчи заместник-кметът Мария Динова. Своята 11-а причина да остане в Угърчин даде Шойкова: «Когато човек тръгне сутрин за работа, може да каже на всеки срещнат: «Здравей», защото няма от какво да се срамува и може да го гледа в очите.»

Наградата в категория «Спорт» бе за Иво Ивов, който тренира усилено „Стрийт фитнес“. Участва в състезания и с уменията си печели безброй награди, амбицията му е да участва в международни състезания. Тя му бе връчена от директора на ОББ-Ловеч Димитър Пиронков. ОББ е основният партньор на инициативата «Моят град». Пиронков поздрави общината за усилията, които полага за развитие на града.

Градът се гордее с полицаи и пожарникари

Адмирациите на препълнената зала получиха мъжете, които се грижат за сигурността на хората в Угърчин - полицаите от Районно управление – Угърчин, начело с главен инспектор Иван Цeровски и пожарникарите, водени от Огнян Недков. Тяхната заслужена награда бе връчена от огнеборец № 1 на България главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението». Няма как, когато един ръководител усети благодарност от гражданите, да не се чувства горд от своите момчета. Благодаря ви, гордея се с вас, каза Николов и им пожела да бъдат бойки.

В края на церемонията залата бе изправена на крака от второ невероятно изпълнение на танцов ансамбъл „Фаворит.

Утре кампанията „Моят град” продължава в Тетевен и Ловеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай