Проверката за Карат-С приключва в средата на ноември

Проверката за Карат-С приключва в средата на ноември | StandartNews.com

София. Проверката за сгрешената лихва, която столична община дължи на фирма Карат-С ще приключи на 15-ти ноември. Това каза общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева по бТВ.

На 11-ти октомври столичният общински съвет гласува да развали концесията с фирмата, която обслужва 16 линии от градския транспорт. Това трябваше да бъде съпроводено с изплащане на 10 млн. лв. задължения на общината към транспортната фирма плюс 3.2 млн. лв. лихви, натрупани от 2008 г насам. Кметът Йорданка Фандъкова обаче заяви, че има грешка в изчисленията на лихвите, която ощетява общината с 2.6 млн. лв. Според нея дължимата сума е едва 600 хил. лв. Заради това тя върна за ново обсъждане сделката между столична община и транспортната компания "Карат С". Общината започна разследване кой е виновен за гафа. Опозицията пък обвини ГЕРБ, че в целия случай има зла умисъл и политическа поръчка да се дадат пари на фирмата "Карат С". Според тях нейният собственик Миролюб Столарски е сочен за спонсор на партията. Днес обаче Едрева категорично отрече поодбно нещо.

Не знам Столарски да е бил спонсор, та все още да е спонсор, каза тя. Междувременно Миролюб Столарски заяви, че натрупаната лихва към фирмата му не е за 3 млн. лв., а за 6 млн. лв. Той добави, че не е бил съветник на ГЕРБ, а на парламента в качеството си на председател на сдружение на превозвачите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай