Протестираха с фенери срещу тъмницата

Кърджали недоволен от липсата на улично осветление

Протестираха с фенери срещу тъмницата | StandartNews.com

Кърджали. Със запалени  фенери младите хора на Кърджали протестираха срещу липсата на улично осветление.        Около 40 души се събраха снощи пред сградата на общината в Кърджали, за да осветят небето над града, който в последно време разчита основно на лунната светлина.

Инициативата се роди в социалната мрежа фейсбук по идея на Руслан Терзиев, организационен секретар на младите  гербери, и за отрицателно време събра десетки привърженици. Търсеният ефект явно се е получил, тъй като бдителни граждани са припознали във фенерите НЛО.

"Посрещаме Коледа в мрак и по нищо не личи, че е празник. Затова решихме да напомним на местната власт, че трябва да се погрижи за лампите, в противен случай ще напълни ортопедията по празниците", коментираха авторите на акцията.

Летящите фенери имат и друго предназначение освен да светят. В Китай ги наричат още фенери на желанията. "Нашите желания са Кърджали да стане по-светъл и по-приветлив, с по-малко бездомни кучета, повече спортни игрища и велоалеи", обясниха младежите от ГЕРБ. Те възнамеряват да пуснат посланието си да "прелети" над фейсбук, за да тестват колко души ще го харесат и ще се присъединят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай