Простреляха коневъд в планината

Простреляха коневъд в планината | StandartNews.com

Стара Загора. Пастир на коне от павелбанското с. Скобелево е бил прострелян в крака в района на държавното ловно стопанство „Мазалат" в понеделник преди обяд, съобщиха от полицията.

"Мъжът е бил намерен ранен в местността „Лешника" над селото от двама ловни надзиратели, които го свалили в спешния център в Казанлък", каза шефът на стопанството Алексанъдър Иванов.

Раненият Христо Павлов, на 39 години, бил заедно със съпругата и с още един мъж. Около обяд простреляният е бил преместен в старозагорската болница за лечение. Според лекарите раната е в бедрото на левия крак, най-вероятно от бренеке за лов на глигани, но нямало опасност за живота му.

„Не знам кой ме простреля, не видях", каза самият Христо пред журналисти. Хора от селото твърдят, че той е бил прострелян от свой съселянин при свада. Христо отглеждал от години коне и ги оставял на паша най-често в дивечовъдното стопанство. Заради влошаването на времето в понеделник той се качил в планината заедно с жена да ги свали в селото и там се скарал със свой съсед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай