Прокурори проверяват Варна за сагата "Салтанат"

Прокурори проверяват Варна за сагата "Салтанат" | StandartNews.com

Варна. Има образувана проверка по сигнали на граждани, живеещи в местността Салтанат в Морската градина. Тя е срещу неизвестен извършител и, ако има установени нередности, ще бъде образувано досъдебно производство, каза говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Сигналите са срещу община Варна заради забраната за движение на автомобили в Салтанат.

"Тази местност не е парк и движението на автомобили по пътищата в нея е разрешено. Наредбата за обществения ред предвижда санкции само за движение и паркиране върху зелени площи", коментира по-рано в петък областният управител Иван Великов. По негова информация както окръжна прокуратура, така и обвинител номер 1 Сотир Цацаров са сезирани с жалби на граждани за превишени права от страна на местната власт.

В началото на седмицата Върховният административен съд отсече, че забранителните знаци за влизане на коли там трябва да се премахнат. От община Варна твърдят, че определението на висшите магистрати не отменя действията по контрола за спазване на забраната за движение на коли в паркове и алеи въз основа на Наредбата за обществения ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай