Професия войник най-търсена на борсата във Варна

Очакват се през април нови 13000 работни места, каза шефът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов

Професия войник най-търсена на борсата във Варна | StandartNews.com

Варна. Професия „Войник" се оказа най-търсената на откритата Специализирана младежка трудова борса в ДКС във Варна. Щандът на Военното окръжие беше окупиран от безработни млади и стари, които искат да ги наемат в армията. В последната кампания за набиране на кашици е имало четирима кандидати за едно място, посочи старшина Деян Денев.

Професионални аскери се търсят за всички формирования на БА - в Сухопътните войски, във ВВС и ВМС, както и за задграничните мисии. Стартовата заплата за войник е 602 лв, за сержант -658 лева, а за лейтенант -916. Всички имат право на безплатен порцион от 90 лв. месечно, който не се облага, медицинска помощ без пари и още куп екстри, посочи шефът на Военното окръжие подполковник Румен Димитров. Да станат войници се натискат и млади дами. Студентка по психология вече е командир на танкова рота в Шумен.

Очаква се разкриване на нови 13000 работни места през април – в реалния сектор, в общини и областни администрации, каза Асен Ангелов, шеф на Агенцията по заетост. Само за една година безработицата на младите хора до 29 г. е намаляла със 7000 души, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай