Проект осигури грижа за 65 души с увреждания в Разлог

Проект осигури грижа за 65 души с увреждания в Разлог | StandartNews.com

Благоевград. 65 души с увреждания, ограничения или невъзможност за самообслужване - деца, самотни и социално слаби хора, се обслужват от 33 домашни санитари и детегледачи. Това е благодарение на проекта „Грижа в семейна среда" на община Разлог.

 

Кметството поиска удължаване на срока му с 1 месец. Затова дейностите ще продължат до 23 април тази година. създадено бе Звено за услуги в домашна среда, което разшири дейността на ОП „Домашен социален патронаж" в града. Предлагат се почасови услуги в домашна среда – за помощ при комунално - битови дейности и за лична помощ. Проектът обхваща населението на града и селата Баня, Бачево, Горно Драглище, Долно Драглище, Добърско, Годлево и Елешница.

 

„Осигурява се достоен живот и предоставяне на услуги в домашна среда за хора, които са в частична или пълна невъзможност за самообслужване и са в риск от социална изолация. Това е подкрепа както за самите тях, така и за зависимите членове на семейството, на които се дава възможност да участват активно в социално - икономическия живот на общността", коментира кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай