Продължава борбата с пожарите в община Стара Загора

Продължава борбата с пожарите в община Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Пожарът, който възникна днес по обяд в стопанския двор на с. Остра могила, Община Стара Загора и малко по-късно бе локализиран, е възникнал отново. Той е прехвърлил гробищния парк и се е разпрострял на широк фронт в борова гора. Кметът на Община Стара Загора разпореди към огнеборците от РСПАБ да се включат и екипи на Община Стара Загора.

40 дка борова растителност, 30 дка широколистна растителност и около 100 дка треви и храсти е засегната от пожара в района на Римския мост към с. Змейово площ. Общо четири автомобила участват в гасенето на пожара. Огнеборците са подпомогнати и от 15 души доброволци от поделението в Змейово. Опасност за населението няма. Към момента пожарът е локализиран.

Под контрол е ситуацията в близост до кв. „Три чучура - север". Въпреки положените усилия пожарът на сметището на Мандра баир унищожи 15 дка горски площи.

Локализиран е пожарът, възникнал вчера в района на местността „Зайчова поляна" в Стара Загора. Продължават действията на огнеборците под ръководството на областният управител на Стара Загора г-жа Живка Аладжова и гл. инспектор Георги Иванов – началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност" към ОУПБЗН за доизгасяването на огъня. Засегнатата от пожара площ е около 500 дка, от които около 200 дка са борова гора, а останалата част са сухи треви и храсти. Всички служители на ОУПБЗН – Стара Загора са ангажирани с гасенето, в което участват и модул от поделение 24 150 в Стара Загора, служители от Община Стара Загора, както и от Горското стопанство – Стара Загора. 42 военнослужещи със специализирана техника от Сухопътните войски участват днес в гасенето. Подразделението за оказване на помощ на населението при пожари от военно формирование 48430 - Стара Загора се ръководи от майор Михаил Жеков. Военнослужещите се включиха в действията за овладяване на пожара вчера, по молба на областната управа на Стара Загора.

Ръководството на Община Стара Загора призовава гражданите да бъдат бдителни, тъй като има повишена опасност от възникване на пожари вследствие на високите температури и небрежност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай