Пристигат първите туристи от Полша

Пристигат първите туристи от Полша | StandartNews.com

Албена. През уикенда пристигат първите туристи от Полша по родното Черноморие съобщи Катерина Нейкова – мениджър "Продажби" в Албена. "Гостите са предимно от Катовице и Варшава, като голяма част от тях са студенти. В Полша има дълъг уикенд от 27 април до 1 май, а 200 туристи са избрали с чартърни полети да дойдат у нас и да прекарат своето свободно време в Албена чрез агенция "Гама", представлявана от Яцек Студнярек. Поляците ще бъдат настанени в тризвезден хотел", заявява Нейкова.

През миналата година в Албена са почивали близо 9000 поляци - с 15 на сто повече спрямо предходната. За предстоящия сезон курортът очаква ръст на гостите от Полша от 10 на сто.

"Полякът е със среден престой в Албена от 10 дни, а най-предпочитана формула за настаняване е ултра ол-инклузив. В началото и края на сезона отсядат повече студенти и членове на полските синдикати, а в пика идват предимно семейства" - допълва профила на полските туристи Нейкова.

Вече близо 3000 души са направили своите резервации и ще посрещнат Великден в Албена, като две трети от гостите са румънци, добавят от туристическото дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай