Президентът на АУБ напуска след 7 месеца

Президентът на АУБ напуска след 7 месеца | StandartNews.com

Президентът на Американския университет в България Кевин Аспегрен обяви, че се оттегля от поста в края на месец юни 2016 г. Той го направи с емоционално послание към университетската общност и приятелите на университета в Благоевград. „Със съжаление Ви информирам, че се оттеглям от позицията си на президент на Американския университет в България, считано от края на месец юни 2016 г. През последната година и половина се привързах към университета, но лични семейни причини ми пречат да продължа да водя и представлявам университета в дългосрочен план.

През последните 18 месеца моят ентусиазъм към тази наистина уникална институция растеше - място с изключително високи образователни стандарти; стремеж към иновации; култиватор на знание, талант и бъдещи етични лидери на региона. Като свидетел на постиженията на наши студенти, както и на успеха на дори скоро завършилите ни студенти както в професионален, така и в академичен аспект, убеден съм, че АУБ остава верен на своите установени традиции и постижения в сферата на образованието. С въвеждането на четири нови подспециалности и с полагането на основите на два нови центъра – за сценично и визуално изкуство и за предприемачество – университетът потвърждава и силата си да въвежда иновации и да се развива", се казва в обръщението. Аспегрен подчертава, че се гордее с постиженията на университета и е благодарен на ръководството и Настоятелството за тяхната активност и отговорност в процеса на изготвяне на новия стратегически план.

Това му дава пълна увереност, че АУБ ще продължи да се развива в правилната посока през идните години. Той уверява, че ръководството и членовете на Настоятелството ще получат скоро допълнителна информация за това как ще продължи развитието на университета след неговото оттегляне. „Оставам близък приятел и силен поддръжник на университета. Благодаря за вашия принос в превръщането на АУБ в специалното място, което той е днес", завършва посланието си Кевин Аспегрен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай