Престъпник изтрещя, преби свещеници

Престъпник изтрещя, преби свещеници | StandartNews.com

Известният бургаски бандит Горан Горанов превъртя и жестоко преби двама свещеници в католическата църква в морския град. Инцидентът е станал миналата нощ след като той опитал да краде цветя от храма. Духовниците забелязали, че криминално проявеният напоследък се навърта доста често и отмъква странни предмети без никаква парична стойност. Миналата нощ те повикали полицаи и униформените го спипали на местопрестъплението.

Горан е бил отведен в районното, където е разпитан и е подписал предупредителен протокол, че няма да доближава храма. Минути по-късно обаче той отново цъфнал в католическата църква и нападнал свещениците. След жестокия побой, който им нанесъл, двамата духовници са били откарани в болница.

Инцидентът в католическата църква е пряко свързан с мистериозните черни кръстове, които заляха Бургас през последните седмици, смятат разследващи.

От близо месец морският град осъмва всеки ден със стряскащи "послания" - 12 черни кръста, подредени във форма на гроб, със запалени свещи и изкуствени цветя около тях. Зловещите знаци се появяват на различни места в централната градска част и всяват истински ужас сред хората. Врачки от близо и далеч се произнасяха по темата и лансираха различни версии - от черна магия за смърт, до викане на духове. Истината обаче ще се окаже доста по-прозаична.

Според криминалисти най-вероятно бившият бодигард Горан Горанов е човекът, който реди страховитите кръстове. Той е известен в морския град със серия от хулигански прояви, а напоследък очевидно има и сериозни психични проблеми. Разследващите смятат, че превъртелият бодигард е атакувал католическата църква, за да краде атрибути, необходими за зловещите му изложби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай