Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

Благоевград

Частни фирми, които се занимават със събирането на дългове, подлагат на телефонен тормоз и унижение стотици благоевградчани, пише вестник „Струма". Сред потърпевшите има авторитетни хора с престижни професии - съдии, лекари, бизнесмени, които са принудени да изтърпят позора, че имената им на длъжници висят по обявления на входни врати на жилищни кооперации и дори магазини.

Братът на обвинения за убийството на Отверката д-р Владимир Карастоянов , Олег Томов, е настанен в хосписа за тежко болни хора в Бобов дол.
Както „Струма " писа, след като се разбра, че брат му и племениците му Иван и Николай Карастояноваса задържани за убийство, Олег Томов получи инсулт и бе настанен в неврология в общинската болницав Дупница.

Мъж и жена от Дупница са обгазени от печка на дърва и въглища. Настанени са в реанимацията на Първо вътрешно отделение на общинската болница. В четвъртък вечерта 40-годишният Владимир М. И Даниела Ч., които живеят на семейни начала, запалили печката на дърва и въглища в стаята, в която спят.

Бившият зам. Директор на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров" Атанас Чопов обжалва в съда уволнението си. Трудовият му договор бе прекратен със заповед на директора Рашко Младенов на 21 ноември минналата година на основание „сключване на договор за управление на предприятието", което му дава право да сформира свой ръководен екип.

Добрич

Днес водеща тема на в. "Добруджанска трибуна" е проведената вчера редовна сесия на Общински съвет - Добричка, като темата намира място и на първата страница на в. "Нова добруджанска трибуна". Вестниците поставят акцент върху решение на съветниците да се освободят от такса смет училищата на територията на общината. И двата всекидневника съобщават още, че Добрич за поредна година се включва в "Часът на Земята" като в рамките на инициативата ще бъде угасено осветлението на обществени сгради в града.

С водещата си тема в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че пожарникарите в Добрич ще получат нови противопожарни автомобили. За първия случай на отровени пчели съобщава още в. "Нова добруджанска трибуна". Пчелари от добричокото село Свобода са пострадали, като смятат, че причината е пръскане на ниви. Специализирана комисия е извършила оглед и се чакат изпратените в столична лаборатория проби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай