Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водеща тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е от вчерашното заседание на правителството, на което е взето решение театрално-продуцентския център в Добрич отново да бъде със статут на драматичен театър. Пред медията директорът на културния институт Иван Мандев е заявил, че според него всеки областен град трябва да има драматичен театър.

 

От челно място още днес вестникът съобщава, че в "Албена" очакват броя на руските туристи от миналото лято да се запази и през този активен сезон. Място на страниците на броя днес намира и едно предупреждение на данъчните, като темата е от първа страница на другия всекидневник - "Добруджанска трибуна". От НАП предупреждават за предстоящия 8 март, ако се купуват златни или сребърни бижута, то те да имат държавна марка, за да е гарантирано качеството на благородния метал.

 

ВИДИН

За празника 3 март разказва днес вестник „Видин". Във Видин той започнал от паметника на румънските воини в село Иново, в Белоградчик - с издигане на националното знаме, в Раковица – с панахида, отслужена от двама архимандрити в Раковишкия манастир, в Брегово – с възстановка на събитията от националния съюз „Единение".

 

Интервюто в броя е със заместник-областния управител на Видин Николина Ванчева. Взето е по повод 8 март и носи заглавието „Да подариш цвете без повод". Г-жа Ванчева твърди, че повечето от търсещите в управата работа са жени. Вестникът разказва и за изложба на преподавателката по изобразително изкуство в СОУ „П.Р. Славейков" Марияна Антова.

 

В броя четем за проект, който се реализира във Видин и включва ученици от града, от Зайчар, Сърбия и Калафат, Румъния. Със снимка и разказ за случилото се във Видин през март 1942 година „Видин" напомня на читателите си за последното голямо наводнение, което взело човешки жертви. Дунав мост 2 е увеличил стокообмена между България и Румъния, пише още в броя. Данните са съобщени от съветник на румънското посолство в страната. Той вече е 3 млрд. евро. През м.г. 1 млн. румънци са посетили България.

 

Жива мартеница направиха деца от Видин на централния площад „Бдинци", премиера на постановката „Ръкоплещене" се състоя в кукления театър на Видин, много хищници са установени в района на село Чупрене – 15 вълка, 100 чакала, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай