Преглед на печата във Видин и Добрич

Преглед на печата във Видин и Добрич | StandartNews.com

ВИДИН

Баржа с 850 т азотни торове потъна в Дунав, съобщава днес вестник „Видин". И успокоява – няма опасност от замърсяване на реката. Ново отличие за кмета на Брегово, четем още на първа страница на броя. Екип на ТV – 1 е присъдил на кмета награда за най-добро реализиране на извънбюджетни средства. Коментарът на вестника от първа страница е посветен на новия дълг от 16 милиарда лв. Наречен е „голямото плюскане".

Интервюто в броя е с общинския съветник Тони Илиев, а темата на разговора е гората. Българската гора се изсича, има дървена мафия, заявява той. Скоро за гората ще се говори само в народните песни. Затова и интервюто е озаглавено „Хубава си, моя горо, но докога?"
„Час и половина продължи дебатът за бюджета на община Видин" е заглавието на репортаж, посветен на последното заседание на общинския съвет. Дадено е мнението на един от съветниците – Генади Велков от СДС. Ние освен да разчистваме личните си сметки да помислим и за Видин, призовава той.

Страницата Любородие е посветена на Найчо Цанов, виден видински адвокат, политик, общественик от края на 19-ти век. Представен е от спомените на Тодор Влайков за него.

Интерес към туризма в областта бил показан на току-що приключилата международна туристическа борса в София, четем в друга дописка.

Започнаха проявите за патронния празник на природо-математическата гимназия „Екзарх Антим първи", който е днес, язовирите в областта не застрашават населението и земеделските земи, изчезна микробус на кукления театър във Видин – това станало в София, където трупата имала турне, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Водеща тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е стотния рожден ден на баба Димитра от добричкото село Паскалево. ПРед гостите си от община Добричка и журналисти баба Димитра споделя, че никога през живота й не е било лесно и тя все е работила. От челно място още медията съобщава, че Добрич ще кани двама президенти - на България и Румъния, за честването на 100 години от Първата световна война през 2016 г., когато ще бъде поставен акцент на боевете на Добруджанския фронт. На вътрешна страница четем, че училища по изкуствата търсят съдействие за спасяването им.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", чиято тема е равносметката на институции за изминалата 2014 година. Вестникът предлага отчетите на специалисти в сферата на здравеопазването, полицията и НАП. В интервю за изданието братята Красимир и Веселин Ранкови заявяват, че театърът не дава много възможности на младите. На спортната си страница седмичникът предлага информация за футболния клуб "Добруджа", като съобщава, че на 90 на сто е ясен тимът и играчите, с които разполага треньорът Димчо Ненов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай