Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

Видин. Да спрем съсипията, приканва читателите си вестник „Видин". Масова безработица тресе района, за 1 място се борят 18 души. Затова, когато гласуват на местните избори, те трябва да искат от кмета не само комунални услуги и инфраструктура, но и условия за икономическа активност.

Интервюто в броя е с д-р Борислав Иванов и е озаглавено „Лекарят срещу ТЕЛК". Докторът познава практиката на този орган и смята, че в него решава не комисията, а един човек – завеждащият. Това е условие за злоупотреби, за корупция. На въпрос за съдбата на бившата поликлиника, лекарят отговаря: това е една съсипана чудесна сграда.

„Гласувайте за арчарския чинар", подканя отново вестникът. В момента тече гласуване за европейско дърво на годината, а чинарът от село Арчар е българската номинация.

В броя е дадено място на мнението на народния представител Филип Попов за закона за образованието на ГЕРБ. Според него той е в полза на търговците за сметка на ресурсните центрове.

Страницата „Памет" е посветена на първите законотворци от времето на учредителното народно събрание.

Във Видин е открита изложба с творби на художника, роден в града, Иван Христов, „Екогласност" настоява да се забрани износът на суров дървен материал, 32,8 млн. лв. е бюджетът на общината във Видин за 2015 година, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай