Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

Вестник „Видин" разказва за проявите, посветени на деня на Видин – Димитровден. Започва с тържествената света литуригя, отслужена от митрополит Дометиан и сръбски архиереи. На празника е посветена и националната изложба „Пейзаж", и втората научна конференция за развитието на модернистичните тенденции в стопанския и културния живот във Видинско и Тимошко през 18 – 19-ти век, организирана от видинския държавен архив с участието на историци от Сърбия.

Интервюто в броя е с директора на гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков" Любомир Георгиев. Според него, и учениците, и учителите са невероятни. Всяка година около рождената дата на патрона в училището се организарат радичкови дни. Директорът има и своите грижи – тези невероятни ученици и учители работят в една амортизирана материална база. За поредна година общината не може да отдели средства за ремонта и обновлението и. Само с помощта на спонсори и на училищния бюджет в момента в училището се строи многофункционална зала за различни прояви.

В община Макреш е завършило изграждането на водоснабдителните обекти, финансирани от правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", две трети от трафика по Дунав мост 2 е български, четем в броя. 10 – 12 % от тежките автомобили са на полски превозвачи, 8 – 10 % - на турски и само 5 – 6 % - на румънски.
Готова е чакалнята на общинската автогара, избраха мис и мистър Видин, затвориха и второто платно на надлеза „Панония" заради ускоряване на ремонта, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай