Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

Видин. „Кметът е отстранен временно" е уводното заглавие на вестник „Видин".

Софийският апелативен съд е взел това решение за кмета на Видин, но Герго Гергов ще поиска в скоро време отмяната му, съобщава вестникът. Подписаха за ремонта на надлеза, четем в друга дописка. Движението по него докато трае ремонтът няма да бъде спирано. Общината спечели дела, заведени от две видински фирми за пропуснати ползи докато са се строели обекти от инфраструктурата на Дунав мост 2. Едната е поискала обезщетение от 418 000 лв., а другата – от 180 000 лв. Общината е спечелила дело във върховния съд и срещу незаконна аптека. Вестникът съобщава подробно за деня на Кула, който протекъл и с тържествена сесия на общинския съвет. Общинарите открили паметна плоча на заслужилия общественик, учител и писател Йордан Йончев.

Интервюто в броя е с депутата от 42-то народно събрание Филип Попов. Той обяснява, че БСП трябва да направи и прави завой към лява социална политика. Става ясно, че всички организации на БСП в областта са номинирали Попов за народен представител и в 43-тото народно събрание.

Започнаха масови проверки на асансьорите във Видин, обединиха професионалната гимназия и основното училище в Ружинци в общо училище, подготвя се теренът за видинския панаир, подвижен медицински кабинет обслужва здравно неосигурени граждани на областта, той ще продължи работа до 15 ноември, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай