Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

Видин. С „Долу ръцете от кмета на Видин" започва броят на вестник „Видин". Разказано е за митинг в подкрепа на кмета Герго Гергов, обвинен в ощетяване на общината със скъпи продукти за детските градини. "Не вярвайте на скалъпени обвинения", призовава вестникът. На същата тема е и коментарът на броя под заглавие „Случка с боеца на ГЕРБ Георги Георгиев". Човекът от Зелето /квартал на Видин/ сам си организирал подписка. На един лист се подписват тези, които са за Герго Гергов, а до него на друг – против кмета. И обявява – 400 са против, само 33 – за.

За отлично представяне на видински гребци съобщава още „Видин". Те се завърнали с медали от държавния индивидуален шампионат в Пловдив.

Следва репортаж от юбилейната изложба на художника Тома Томов. Тя била открита от поетесата Анелия Гешева. Хубави думи за твореца казала и тя, и дошлите граждани за откриването. Вестникът призовава повече видинчани да видят платната.

До Видин достигна поредното издание на международната гребна регата по Дунав. Утре по реката продължават 70 чужденци и 150 българи.

Кампания за подпомагане на бедни ученици започна видинската митрополия, започна асфалтиране на критични пътни участъци във Видин, 150 ловци от Видинско и от сръбския град Неготин честваха в Брегово 130-тата годишнината на организираното ловно движение и откриването на новия ловен сезон, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай