Преглед на печата във Видин

Преглед на печата във Видин | StandartNews.com

Видин. Съветниците подкрепиха кмета, съобщава вестник „Видин". Герго Гергов е поискал подкрепа срещу натиск от засегнати фирми, на които са изплатени неправомерно 4,3 млн. лв.

Договорите с тях били сключени в нарушение на закона от предишния кмет Румен Видов и съдът ги е отменил. На Видин е обявена война, заявил кметът на заседанието на общинския съвет. Той смята и обиска в кабинета на неговия заместник Добромир Дилов за част от тази война, става ясно от публикацията.

Интервюто в броя е с директора на РЗОК д-р Владимир Вълчев. Озаглавено е „Плащаме извършеното, а не желаното". Напоследък здравната каса извършва проверки по сигнали срещу държавната болница във Видин. Трябвало да проверява дали има дежурни лекари в кардиологията. Оказва се, че сигналите са неоснователни – в отделението работят трима лекари.

Кръгла маса за Сланотрън постигна съгласие, четем в друга дописка. На една маса седнали жителите на селата около Сланотрън, кметове, представители на завод, срещу който има недоволство. Оказва се, че заводът още не работи, а някой манипулира хората и насажда страх. Съгласието е специалисти са разясняват в селата какво ще се извършва в завода и дали то е опосно за здравето на хората.

Симфониетата във Видин отбеляза 65 години от създаването си, кметът изненада симфониците с 5000 лв., завършиха два обекта в община Брегово – път Калина – Тияновци и водопровод на село Делейна, полицаи от Крайова спечелиха футболния турнир, организиран във Видин по повод празника на българската полиция, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай