Преглед на печата в Добрич и Видин

Преглед на печата в Добрич и Видин | StandartNews.com

ВИДИН

Спират 38 влака от днес. Сред тях е и откритият преди месец влак Видин – Мездра, съобщава на челната си страница вестник „Видин". От 1 февруари ще бъдат спрени още 90 влака, но не се знае кои.

Интервюто в броя е с д-р Райна Владова, акушер-гинеколог с 32-годишен опит. Между двете дати за честване на Бабинден лекарката отговаря на въпроси за женското здраве и родените във Видин бебета. Преди години в АГО на видинската болница работехме 18 лекари, сега се броят на пръсти, споделя тя. Раждали са се и много повече деца. Нека в ръцете ни да проплакват здрави бебета, пожелава си лекарката.

Страницата „Любородие" е посветена на Йордановден. В „На Водици в Градец" се разказва за обичая в село Градец, в което има 20 чешми, десетки герани, кладенчета и минерален извор, който не се използва. Има и специални поверия за Йорданов ден, които авторката Пролет Борисова разказва.

Навършиха се 70 години от създаването на руското военно гробище във Видин, четем още във вестник „Видин". Публикуван е разказът на участник в събитията, според когото то било изградено от италиански военнопленници, които след свършване на работата, били освободени.

Само един кандидат се яви за извършване на допълнителни строителни работи в социалните жилища във Видин, измерено е по-високо от нормите запрашаване в града, молба за отмяна на отстраняването си от длъжност е подал кметът на Видин Герго Гергов, роденият във Видин Милен Пенев стана директор на „Гранична полиция", Чупрене се бори за туристическа дестинация, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Водеща тема на днешния брой на в. "Нова добруджанска трибуна" е обезвреждането на забравения куфар на автогарата, който блокира и затрудни работата на транспортното съоръжение за няколко часа в събота сутринта. От челно място още днес вестникът информира, че започват 72-часови проби на новото сметище край Стожер. Ежедневникът информира също днес в броя си, че ще се изгражда четвърто голф игрище в региона. Място на страниците на медията намира и информация, че единствената у нас Кулинарна академия се мести в столицата.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", който посвещава първия си брой за годината на очакванията. На страниците си седмичникът представя приоритетите за отделните общини, като пише, че община Добричка смята да обновява облика на селата, пътищата, детските градини и стадионът ще са приоритетите на община Балчик, а в Каварна ще разкрива нови работни места. Представени са и другите общини в областта с техните приорети през годината. Място на страниците намира и мнението на етнографа Лена Кирилова, която казва, че днес на празниците се гледа като на повод, заради който да се съберем на масата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай