Представят Перперикон и Татул в Лондон

Представят Перперикон и Татул в Лондон | StandartNews.com

Кърджали. Уникалната природа на Източните Родопи и възможностите за развитието на туризма рекламира община Момчилград на най-голямото световно туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон от 3-7 ноември. Общината е водеща организация по проекта „Източният свят на Родопа планина", а нейни партньори са администрациите в Кърджали, Крумовград и Кирково.

Представени са туристически пакети и тематични маршрути като „Магията на мегалитите в Родопа планина", „Мистериите на Орфей и орфизма", „Митове и легенди в Родопа планина", „Духът на Античността и Средновековието", „Родопски бит и култура", „Живата природа на родопски край", „Приключения за сетивата",„Подземният свят на Родопа планина", "Селищата на Източните Родопи".

В рамките на изложението в Лондон се презентират новостите в сферата на туризма като се набляга на природните дадености и културното и историческо наследство. На чуждестранни туроператори и на посетителите на панаира се раздават рекламни информационни материали с регионални туристически маршрути и пакети. Една от целите е да се привлекат повече туристи и да бъдат завзети нови пазарни ниши.

Туристическата борса в Лондон се радва на изключителен интерес. В английската столица си дават среща представители на туристическия бизнес от 180 страни, които създават контакти и обменят идеи за последните новости и тенденции в туристическата индустрия. България участва със собствен щанд, разположен на площ от 293 кв.м., а мотото му е „България – открий и сподели". В следващите месеци красотата на Източните Родопи и туристическите продукти ще бъдат представени още на реномираните туристически изложения в Берлин, Москва и Истанбул. Предвидени са участия на международната туристическа борса „Ваканция & СПА Експо" в София и на туристическата борса „Културен туризъм" във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай