Представиха новия шеф на полицията в Пловдив

Сменят полицейски шефове заради структурна реформа

Представиха новия шеф на полицията в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Няма реваншизъм и гонене на хора, а има структурна реформа, която трябва да се проведе със съответните кадрови назначения, обяви по повод масовата смяна на шефовете на областните дирекции на полицията главният секретар на МРВ Светлозар Лазаров.

Той лично представи новия директор на ОДП Пловдив комисар Тодор Гребенаров. Господин Чонов остава в МВР, дал съм възможност да помисли каква длъжност да заеме, тъй като има няколко варианта. Смятам, че той е полезен за системата и ще продължим да работим заедно, за което имам неговото уверение, обясни Лазаров по отношение съдбата на предишния шеф Тодор Чонов.

Една от първите задачи на новият началник на пловдивската полиция ще е да изчисти криминалните предприятия в региона. Същата задача са получили и останалите шефове на областни дирекции. Очаквам много точни и конкретни действия и по линия на контрабандата, измамите с ДДС и акцизите. Това са основните приоритет, които съм спуснал пред всички директори, допълни главният секретар на МВР.

По отношение на предприетите структурни реформи в системата Светлозар Лазаров обяви още, че са създадени нови отдели към Главна дирекция на полицията, които ще разследва престъпленията с висока обществена опасност и финансовите престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай