Предсрочни избори за местна власт искат от БСП Варна

Предсрочни избори за местна власт искат от БСП Варна | StandartNews.com

Варна. Понеделнишкото заседание на Общинският съвет във Варна показа, че общината е изпаднала в управленска криза, която мнозинството на ГЕРБ задълбочава. Това пише в декларация на Градския съвет на БСП във Варна до медиите. Според становището единственият начин за излизане от сложното положение, е не само предсрочни избори, а и такива за общински съвет.

„Не е нормално това мнозинство преди две седмици да избира за кмет свои представители, а дни по-късно да го сменя с друг, явно още по верен или може би необходим, за да изпълнява определени поръчки. Днес ПП ГЕРБ за пореден път доказа, че не може да управлява Варна и единственото,  което прави е да руши града. За пореден път доказа, че единственото, което може да прави най- добре, е да създава хаос, пишат червените активисти.

В изявлението на Градския съвет на БСП се казва още, че морският град е загубил между 8 и 10 милиона лева за пътна реконструкция. В декларацията пише ясно, че правителството на Бойко Борисов е наложил принудителен ремонт на бул. „Владислав Варненчик“. От БСП  уточняват, че техните опоненти от ГЕРБ са стопирали и преговорите с Европейската банка за възстановяване и развитите“ за отпускането на заем от 13,5 милиона лева. Тази сума трябва да бъде вложена от общината, за да може тя да получи останалите средства от ЕС, които възлизат на над 100 милиона лева.

След като доц. Христо Бозов, който бе временно кмет на Варна, бе свален от длъжността,  местният парламент сложи на негово място арх. Димитър Николов. От БСП обаче са категорични, че в момента градът е под тотален административен натиск и положението може да се разреши само, ако има предсрочни избори за местна власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай